چرا چربی حیوانی جامد اما روغن گیاهی مایع است؟

چرا چربی حیوانی جامد اما روغن گیاهی مایع است؟Reviewed by سینا برنجی on Jun 18Rating:

چربی ها و روغن های گیاهی هر دو مولکول هایی شبیه حرف E انگلیسی دارند که مادۀ گلیسرول در مرکز آن است و بازوهایش از زنجیرۀ اسیدهای چرب تشکیل شده اند.

در چربی حیوانی، کربن های اسید چرب کاملا با اتم های هیدروژن احاطه شده اند. به همین دلیل، کربن ها همه در یک خط قرار می گیرند و مولکول ها می توانند به اندازۀ لازم در کنار هم چفت شوند تا ساختار جامد به وجود بیاید. اما در روغن های گیاهی، کربن ها هیدروژن کم دارند و همین باعث پیچش مولکول های اسید می شود. در نتیجه مولکول های اسید کاملا در کنار هم قرار نمی گیرند و نیروی کمی به هم وارد می کنند. این نیروی کم شکل ماده را مایع می کند. این تفاوت در کربن های اسید چرب، احتمالا به تفاوت در نحوۀ سوخت وساز بدن حیوانات و گیاهان مربوط است.

 

از دست ندهید:   چربی کوهان شتر چطور به آب تبدیل می شود؟

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *