چرا پیاز اشک چشم را در می آورد؟

وقتي كه شما پياز را پوست كنده و قاچ مي كنيد، ديواره سلول هاي پياز پاره مي شود و آنزيم هايي آزاد مي شوند كه…

چرا پیاز اشک چشم را در می آورد؟ | اس بی وب

چرا پیاز اشک چشم را در می آورد؟

گازي به نام پروپانتيل سولفوكسيد توليد مي كنند.

وقتي كه  اين گاز به چشمان شما مي رسد، اشك چشم هايتان با اين گاز تركيب مي شود و اسيد سولفوريك بسيار رقيقي توليد مي كند كه چشم را مي سوزاند. در اين موقع مغز به چشم پيغام مي دهد كه اشك بيشتري جاري شود و چشم ها قرمز و متورم شود.

هرچه بيشتر پياز خرد كنيد، گاز بيشتري توليد شده و بيشتر اشك مي ريزيد. واكنش شيميايي پياز، مكانيسم دفاعي اي است كه در برابر آسيب ديدن دارد.

اگر قبل از خرد كردن پياز آن را داخل فريزر بگذاريد چشمانتان نمي سوزد، چون دماي سرد، روند آزاد شدن آنزيم ها را كند مي كند.

اگر در این نوشته ایراد نوشتاری می بینید، آن قسمت از متن را انتخاب نموده و کلیدهای ترکیبی Ctrl+Enter را فشار دهید. این گزارش به دست نویسنده متن خواهد رسید.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: