چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟

عوامل عمده موثر در پيدايش آلودگي و فساد مواد غذايي به چند دسته تقسيم مي شوند؛ دسته اول باكتري ها هستند كه به صورت هاي مختلفي مواد غذايي را فاسد مي كنند…

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟

دسته دوم، يعني كپك ها كه در رطوبت كافي (70 تا 90 درصد) و در محیط های قندي و اسيدي براي آنها مطلوب تر است.

اما با وجود اين، كپك ها در رطوبت هاي كمتر، دماي پايين و روي انواع مواد غذايي مي توانند رشد و فعاليت داشته باشند. وقتي شرايط براي فعاليت آنها نامساعد شود فورا ايجاد اسپور مي كنند كه در برابر خشكي و سرما مقاوم است و در فضا پراكنده مي شود.

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

با مساعد شدن شرايط، اسپورها به سرعت به شكل فعال برمي گردند. حشرات گروه ديگري از عوامل آلوده كننده مواد غذايي را تشكيل مي دهند كه علاوه بر آلوده كردن مواد غذايي با انتقال ميكروب ها و نيز باقي گذاشتن مواد دفعي خود روي غذاها موجب آلودگي آنها مي شوند.

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

براي مثال مگس وقتي روي مواد غذايي مي نشيند ابتدا مقداري از ترشحات دستگاه گوارش خود را روي آن مي ريزد تا بخشي از غذا را به صورت محلول درآورد و بمكد. علاوه بر آنزيم هاي ترشح شده از عوامل فساد مانند باكتري ها و كپك ها، آنزيم هاي طبيعي موجود در مواد غذايي نيز مي توانند عامل تجزيه و در نتيجه فساد آنها باشند.

گرما و رطوبت هم به عنوان عوامل مساعدكننده شرايط براي فعاليت عوامل فساد عمل مي كنند و همچنين عواملي مانند نور و اكسيژن باعث تغييراتي در مواد غذايي مثل اكسيد شدن روغن ها و ويتامين ها مي شوند.

اگر در این نوشته ایراد نوشتاری می بینید، آن قسمت از متن را انتخاب نموده و کلیدهای ترکیبی Ctrl+Enter را فشار دهید. این گزارش به دست نویسنده متن خواهد رسید.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: