چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟Reviewed by سینا برنجی on Sep 2Rating:

عوامل عمده موثر در پیدایش آلودگی و فساد مواد غذایی به چند دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول باکتری ها هستند که به صورت های مختلفی مواد غذایی را فاسد می کنند…

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟

دسته دوم، یعنی کپک ها که در رطوبت کافی (۷۰ تا ۹۰ درصد) و در محیط های قندی و اسیدی برای آنها مطلوب تر است.

اما با وجود این، کپک ها در رطوبت های کمتر، دمای پایین و روی انواع مواد غذایی می توانند رشد و فعالیت داشته باشند. وقتی شرایط برای فعالیت آنها نامساعد شود فورا ایجاد اسپور می کنند که در برابر خشکی و سرما مقاوم است و در فضا پراکنده می شود.

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

با مساعد شدن شرایط، اسپورها به سرعت به شکل فعال برمی گردند. حشرات گروه دیگری از عوامل آلوده کننده مواد غذایی را تشکیل می دهند که علاوه بر آلوده کردن مواد غذایی با انتقال میکروب ها و نیز باقی گذاشتن مواد دفعی خود روی غذاها موجب آلودگی آنها می شوند.

چرا مواد غذایی با گذشت زمان فاسد می شوند؟ | اس بی وب

برای مثال مگس وقتی روی مواد غذایی می نشیند ابتدا مقداری از ترشحات دستگاه گوارش خود را روی آن می ریزد تا بخشی از غذا را به صورت محلول درآورد و بمکد. علاوه بر آنزیم های ترشح شده از عوامل فساد مانند باکتری ها و کپک ها، آنزیم های طبیعی موجود در مواد غذایی نیز می توانند عامل تجزیه و در نتیجه فساد آنها باشند.

گرما و رطوبت هم به عنوان عوامل مساعدکننده شرایط برای فعالیت عوامل فساد عمل می کنند و همچنین عواملی مانند نور و اکسیژن باعث تغییراتی در مواد غذایی مثل اکسید شدن روغن ها و ویتامین ها می شوند.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *